Accreditatie

Gezondheidscentrum Heer wil graag verantwoorde zorg leveren!

We hechten aan kwaliteit, en we vinden dat onze patiënten vertrouwen mogen hebben dat wij deze leveren.

Gezondheidscentrum Heer is geaccrediteerd binnen HAZO 24 door Lloyd’s Register, een nieuwe accreditatie voor 24-uurs huisartsenzorg. Dit betekent dat wij voldoen aan alle kwaliteits-en veiligheidseisen die gesteld worden aan huisartsenzorg in Nederland. Hiermee hebben we een methode voor systematisch verbeteren in onze huisartsenpraktijk.

In 2021 willen we ons extra richten op:

1. Verlagen van het aantal verwijzingen naar de specialistische GGZ 

De kosten voor de GGZ in de Heuvelland regio liggen 25% hoger dan de verwachte kosten landelijk. Er worden teveel patiënten in de specialistische GGZ  behandeld, namelijk 80%.

De ervaring leert dat veel klachten door onze praktijkondersteuner GGZ, Mirjam Zee, de praktijkondersteuners GGZ Kind&Jeugd van ZIO, en onze basis GGZ psychologe Pom Snel behandeld kunnen worden.

2. Patiëntveiligheid

Na de start van de coronacrisis begin maart heeft de praktijk moeten improviseren om veilig reguliere -en daarnaast ook veilig COVID-19 zorg te kunnen leveren. Wachtende op het vaccin en mogelijk, een 2e COVID-19 golf is er tijd om te evalueren, te leren van zaken, protocollen te ontwikkelen en extra beschermingsmaatregelen te treffen. We werken aan een draaiboek om het besmettingsgevaar binnen de praktijk van zowel patiënten als praktijkmedewerkers te garanderen. .

3. Continuïteit van zorg

Tijdens de start van de COVID periode kwam de reguliere zorg bijna tot stilstand. Daarnaast werd er een enorm beroep gedaan op de huisartsen en medewerkers om aan de vragen en zorgvraag rondom de COVID te kunnen voldoen. We werken aan een draaiboek zodat ook de reguliere zorg tijdens een mogelijke 2e COVID-19 golf gewaarborgd zal kunnen blijven.

 

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08.00 tot 17.00 uur
Buiten kantooruren: Huisartsenpost Maastricht Heuvelland

Contact

Gezondheidscentrum Heer
Einsteinstraat 34 A 03

6227 BZ Maastricht

Telefoon: 043 3611000
Spoed: 043 3611000 (keuze 9)
Recepten: 043 3611000 (keuze 2)
Fax: 043 3617372
E-mail: consultgcheer@ezorg.nl * * dit e-mailadres is niet bedoeld voor e-consulten

Nieuws

Folder en uitleg AstraZeneca

In ‘Vaccin in het kort’ voor het coronavaccin COVID-19 Vaccin AstraZeneca staat op één A4 in begrijpelijke taal de voor- en nadelen van het vaccin. Klik hier voor de folder.

Alle patiënten <60 jaar die in de eerste ronde een AstraZeneca vaccinatie…

Lees verder

Tot ziens van Jacqueline!

Na 13 jaar met heel veel plezier te hebben gewerkt bij Gezondheidscentrum Heer, ga ik per 1 april een nieuwe uitdaging aan bij de Annadal kliniek.

Hoewel ik heel veel zin heb in deze nieuwe uitdaging, heeft deze beslissing mij ook heel wat slapeloze nachten…

Lees verder

Nieuws van de praktijk

Wij willen u op de hoogte brengen van de volgende personeelszaken:

Doktersassistente Jacqueline Frijns-Poolmans is per 12 maart gestopt in onze praktijk en wordt opgevolgd door Inge Verboom. Inge werkt al vanaf 1 juli 2020 bij ons; eerst als stagiaire en daarna…

Lees verder